Backoffice Medewerker Export

Esro Vlees - Nuenen, NL

Heb je ervaring als expediteur export en ben je toe aan een frisse, nieuwe uitdaging in een internationale omgeving? En wil je werken bij een stabiele werkgever in de foodsector?

Voor ons kantoor in Nuenen zijn wij op zoek naar een enthousiaste, ervaren en gedreven Backoffice Medewerker Export (40 uur).

De Esro Food Group is als Nederlands familiebedrijf werkzaam binnen de vlees- en visindustrie. Met eigen productielocaties, distributiecentra en handelskantoren in Nederland, België en Ierland voorziet Esro afnemers in Europa, Azië en Afrika van een uitgebreide range producten; variërend van rundersnippers tot botervis.

Functieomschrijving
In deze nieuwe functie ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de wereldwijde exportzendingen via zeevracht of wegvervoer. Je bent het eerste aanspreekpunt en de belangrijkste schakel tussen de vele partijen die betrokken zijn bij het transport.

Je staat in nauw contact met de exportafdeling van onze vestiging in Ierland. Je bent een commercieel gedreven persoon met goede organisatorische en contactuele eigenschappen. Ook teamwerk met collega’s is voor jou vanzelfsprekend. Je bent punctueel, flexibel en bereid er 100% voor te gaan. Je denkt graag mee met de organisatie om proactief de diensten en producten nog verder uit te breiden en de organisatie verder te laten opbloeien.

Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de zendingen zo efficiënt worden gerealiseerd, met de hoogste kwaliteit van dienstverlening.

Hieronder een greep uit jouw taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van exportverzendingen;
 • Je verzorgt de afhandeling van zendingen in samenwerking met interne en externe afdelingen conform overeengekomen afspraken met de opdrachtgevers;
 • Je bent verantwoordelijk voor de volledige administratieve afhandeling (opstellen gezondheidscertificaten, BL’s, CvO’s, facturen etc.);
 • Het onderhouden van contacten met klanten en rederijen over de aankomst en verdere afhandeling van zendingen;
 • Facturatie van de behandelde zendingen;
 • Je beheert en controleert het operationele dossier en lost eventuele problemen op.


Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring in de behandeling exportzendingen;
 • Je hebt kennis van douane afhandeling;
 • Je doet er alles aan om de klanten tevreden te stellen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt oog voor detail en je werkt accuraat.

Aanbod
We zijn een groeiend internationaal bedrijf dat veel waarde hecht aan kwaliteit en betrokkenheid. Je krijgt een leuke werkplek en leuke collega’s. Verder kenmerkt Esro zich door een informele bedrijfscultuur. Er is volop ruimte voor initiatieven, frisse ideeën en ontwikkeling van jouw talenten.

We bieden je een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring.

Solliciteren?
Indien jouw profiel en ambitie aansluiten op de vacature zien we je motivatiebrief en CV graag tegemoet via een email naar vacature@esro.com. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Tim Soethout via het nummer 040 – 290 70 80.

Apply now

Placed
26th Oct 2020

Type
Full time