Business controller

Esro Vlees - Nuenen, NL

Business Controller 

Esro is een Nederlands familiebedrijf, opgericht in 1978 en gespecialiseerd in het produceren van rund- en kalfsvlees. Enkele jaren terug is er een samenwerking aangegaan met de Australische familie Fayman. Samen hebben we meer dan 100 jaar ervaring binnen de wereldwijde vleesindustrie met name gericht in animal by products.

Met onze kennis en netwerk zijn we constant op zoek naar oplossingen voor het verder verwaarden van dierlijke eiwitten. Hierbij hanteren we het zero-waste-principe om verspilling tegen te gaan en de vleesindustrie verder te verduurzamen.

Klanten worden over de hele wereld bediend bij hun vraag naar hoogwaardige, betaalbare, dierlijke eiwitten.

De Esro Food Group bestaat uit productiebedrijven en verkoopkantoren in Nederland, België, Spanje, USA en Ierland (Fayman Europe). De eindproducten worden aan zowel de food-, feed-, als farmaceutische industrie aangeboden.

In de functie van Business Controller ontwerp je en draag je zorg voor de totstandkoming van juiste en betrouwbare (stuur)informatie, ondersteunt het besluitvormingsproces, managet risico’s en kansen en geeft vorm aan het kunnen behalen van de gestelde doelen van de onderneming.

Concreet betekent dit dat je door middel van data analyses je gevraagd en ongevraagd voor tools en rapportages zorgt. Je duikt niet alleen in de verschillende systemen en databases, maar communiceert ook met de business.

Als Business Controller beweeg je je door de gehele organisatie. Je hebt een rol die breder is dan de financiële discipline en werkt nauw samen met alle afdelingen. In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de CFO en onder steun je hem met diverse ad hoc werkzaamheden.

Je takenpakket bestaat o.a. uit:

 • Inzicht in, verantwoording over en mogelijkheid tot bijsturing van de financiële en non-financiële beleidsrealisatie;
 • Beoordelen van de effectiviteit en efficiëntie van de bedrijfsprocessen;
 • Goed onderbouwde adviezen en voorstellen gericht op een optimale (financieel)economische realisatie van de (middel) lange termijn doelstellingen;

Om dit alles qua tijd en inzet te managen wordt een sterk beroep gedaan op jouw capaciteiten. Dat is geen sinecure. Kun jij denken vanuit kansen, risico’s en behoeftes de prioriteitenkalender bepalen? Voor jouzelf en niet in de laatste plaats mede voor de onderneming. Om samen met collega’s en bestuur te werken aan volwassenheid en succes.

Het is een bijzondere kans voor een ondernemende Financial met een aantal jaren ervaring achter zich, die in staat is om zijn rol betekenis te geven en zich prettig voelt in een scale-up omgeving.

Je communiceert makkelijk en weet collega’s op een positieve manier te motiveren en te overtuigen. Je hebt een “ can-do mentality” en vindt het leuk om te bouwen aan processen en mensen met elkaar te verbinden. Een pragmatische instelling en sterk analytisch vermogen is een must om in deze rol succesvol te kunnen zijn. Je loopt makkelijk de productie binnen om inzicht te krijgen en te verschaffen. Omgaan met diverse entiteiten is jou bekend en je bent niet onbekend met familiebedrijven.

Verder:

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare business control functie;
 • HBO/WO opleiding bedrijfseconomie (of vergelijkbaar);
 • Een grondige kennis van Excel is een must voor deze functie;
 • Kennis van Business Intelligence programma’s is een pré;
 • Affiniteit met productieprocessen;
 • Een analytische blik op de cijfers en goed commercieel inzicht;
 • Proactief instelling en in staat om accuraat en zelfstandig te werken;
 • Goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht;
 • Een sterke teamplayer;
 • In staat om mensen met elkaar te verbinden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Daarnaast heb je veel ambitie om te werken aan professionaliseringsslagen. En de structuur voor de goede performance? Hier krijg je de ruimte voor om dit neer te zetten. Een trackrecord hierin is onontbeerlijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met The Cmpny, Ruben Claessens, telefoon 06-30730220, mail ruben.claessens@the-cmpny.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Apply now

Placed
14th Feb 2024

Type
Full time